– Jeg ser fram til å møte ordføreren og partifeller og lytte til dem og snakke godt sammen, sa statsminister Jonas Gahr Støre, da han ankom Kristiansand mandag.

– Jeg ser fram til å møte ordføreren og partifeller og lytte til dem og snakke godt sammen, sa statsminister Jonas Gahr Støre, da han ankom Kristiansand mandag.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Støre i Kristiansand: Avviser at det er snakk om hemmelig avtale med Sp

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser at det er en hemmelig avtale med Senterpartiet som ligger bak kommunestriden i Kristiansand.

Statsministeren og partileder Støre ankom sørlandsbyen klokka 15 mandag ettermiddag. Der skulle han møte partiledelsen etter at regjeringen har bestemt at innbyggerne i de gamle kommunene Søgne og Songdalen skal høres om de vil bryte ut av Kristiansand.

Regjeringens prosess har vekket stort sinne i Kristiansand, der politikerne i bystyret hadde sagt seg ferdig med saken.

Det har blant annet blitt spekulert på at regjeringens beslutning var befestet i en hemmelig avtale mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet fra hurdalsforhandlingene i fjor høst. Dette avkreftet imidlertid Støre da han landet på Kjevik flyplass mandag ettermiddag.

– Det er noe jeg avviser fullstendig – fullt og helt, sa Støre til Fædrelandsvennen på flyplassen.

Med på møtet Støre skulle delta på, var ordføreren i Kristiansand Jan Oddvar Skisland, leder Helge Stapnes i Kristiansand Ap, gruppeleder Kenneth Mørk og leder Abel Cecilie Knibe Kroglund i Agder Ap.

– Jeg ser fram til å møte ordføreren og partifeller og lytte til dem og snakke godt sammen, sa Støre.

– Jeg skjønner at dette er en vanskelig sak for mange, og det har jeg stor respekt for, og nå skal vi ta oss tid til å lytte til hverandre, og det er det jeg er her for, sier Støre.

(©NTB)