Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) i Oslo er misfornøyd med regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) i Oslo er misfornøyd med regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Finansbyråd i Oslo om manglende koronakompensasjon: – Håpløst

Oslos finansbyråd, Einar Wilhelmsen (MDG), er skuffet over manglende koronakompensasjon i budsjettet. – Hvor blir det av pengene vi ble lovet? spør han.

Oslo kommune mangler 850 millioner for å være kompensert for fjoråret, sier Wilhelmsen etter at regjeringen har lagt fram sitt reviderte nasjonalbudsjett.

– Noe som er enda mer graverende, er at regjeringen ikke kommer med noen klare signaler om hva vi og alle andre kommuner kan forvente i koronakompensasjon for 2022, sier Wilhelmsen.

Også kommunenes organisasjon, KS, kritiserer regjeringen for løftebrudd om koronakompensasjon.

I budsjettforslaget viser regjeringen til at arbeidsgruppen som skal vurdere kommunenes koronautgifter, skal ha ferdig sin rapport 1. september. Først i desember får kommunene vite hva de får i kompensasjon.

– Det setter oss i en helt håpløs situasjon som gjør at vi må skyve på våre satsinger for å dekke koronakostnader, som vi igjen og igjen har blitt lovet at skal bli dekket av staten, sier Wilhelmsen.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har tidligere sagt til NTB at kommunene kommer godt ut av det, og viser til kommunalministeren for mer detaljert svar.

(©NTB)