Prosjektrådmann Stig Arne Thune i nye Sogndal kommune synes sammenslåingen mellom Sogndal, Balestrand og Leikanger stort sett går greit, men litt konflikter mellom fellesnemnda og kommunestyrene kan det bli.

Forholdet mellom fellesnemnda og kommunestyrene kan bli komplisert

Det er ikke overalt at samarbeidet mellom kommunestyrene og fellesnemndene går knirkefritt. Både soloutspill i mediene og nominasjonsprosessene virker inn på arbeidet i fellesnemnda.

Kommunaldepartementet har invitert til erfaringsutvekslingsseminar på Gardermoen for sammenslåingskommunene denne uka, og i prosessens innspurtsår spisser det seg til når fellesnemndene gjør sine beslutninger. For selv om fellesnemnda er valgt av kommunestyrene, er det ikke sikkert kommunestyrene støtter de beslutningene nemnda gjør. 

Prosjektrådmann Stig Arne Thune i nye Sogndal kommune delte åpenhjertig av sine erfaringer om en av sammenslåingenes frustrasjoner i et innlegg kalt samhandling og dialog mellom folkevalgte og fellesnemnd.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.