Halden og Fyresdal kommuner er kåret til Norges beste vertskommuner for næringslivet 2023. Fungerende ordfører Linn Laupsa fra Halden og ordfører Erik Skjervagen fra Fyresdal mottok prisen av NHO-direktør Ole Erik Almlid og styreleder Gunn Marit Helgesen i KS onsdag.

Halden og Fyresdal kommuner er kåret til Norges beste vertskommuner for næringslivet 2023. Fungerende ordfører Linn Laupsa fra Halden og ordfører Erik Skjervagen fra Fyresdal mottok prisen av NHO-direktør Ole Erik Almlid og styreleder Gunn Marit Helgesen i KS onsdag.

Foto: Britt Glosvik
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Halden og Fyresdal best på næringsliv

KS og NHO har kåret Halden og Fyresdal til Norges beste vertskommuner for næringslivet.

Prisen for beste vertskommune for næringslivet ble delt ut av styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen og administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, på kommunalpolitisk toppmøte i Oslo i dag, onsdag.

Halden fikk prisen i kategorien kommuner med flere enn 15.000 innbyggere og Fyresdal i kategorien kommuner med færre enn 15.000 innbyggere.

– Gjennom å fremme kommuner som skiller seg positivt ut på dette området, håper vi å inspirere flere kommuner. God dialog og forståelse for ulike roller er viktig for forholdet mellom kommuner og næringsliv, sier Helgesen.

Foregangskommune

Juryen mener Halden er en foregangskommune innen digitalisering og innovasjon.

Halden har også vist omstillingsevne og vært fremoverlent mot bedriftene den er vertskap for. Dette gjenspeiles i rask og god service, og forutsigbarhet i planer og politikk, mener juryen, som har bestått av tre representanter fra NHO og tre fra KS.

Fyresdal er valgt ut fordi den legger stor vekt på godt samarbeid med næringslivet. «Kommuneadministrasjonen og næringslivet er samlokalisert i felles kontorbygg. Kommunen er i gang med rullering av kommuneplanens samfunnsdel, der overordnede målsettinger er «bulyst og næringsutvikling»», skriver juryen i begrunnelsen.

Seks kommuner

Seks kommuner var nominert til prisen: Fyresdal, Åmli, Røst, Halden, Narvik og Sandefjord.

– Jeg gratulerer årets vinnere som begge har utmerket seg med god service og god tilrettelegging for næringslivet og spennende utviklingsprosjekter for morgendagens arbeidsplasser, sier Helgesen.

– KS og NHO har felles interesse i å skape gode vertskapskommuner for næringslivet. Et velfungerende næringsliv bidrar til attraktive lokalsamfunn og nye arbeidsplasser. Årets nominerte er spennende og framoverlente, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.

I år er det fjerde gang prisen deles ut.

I fjor ble prisene for årets vertskapskommuner for næringslivet tildelt Rana og Tysvær.