Fagdirektør Kjetil Reithaug er glad for at Lødingen kommune nå tar grep for å få orden i arkivtjenesten.

Fagdirektør Kjetil Reithaug er glad for at Lødingen kommune nå tar grep for å få orden i arkivtjenesten.

Foto: Arkivverket

Arkivverket ga opp Lødingen

Kommunen svarte ikke på brevene fra Arkivverket, og til slutt ga Arkivverket opp tross det de mener er alvorlige mangler ved arkivtjenesten. Nå beklager Lødingen og lover bedring.

Det var i mars i fjor at Arkivverket gjennomførte tilsyn med arkivtjenesten i Lødingen kommune. Tilsynet endte med en rapport med seks pålegg om utbedring. Men kommunen har stått uten en dedikert arkivlederstilling og det har også vært skifte av kommunedirektør i løpet av tiden som har gått. Derfor ga Arkivverket utsettelser på å få rettet opp manglene med en siste frist i mars i år.

Men så ble det stille fra Lødingen. Arkivverket sendte brev og purringer til kommunen, men noe svar kom ikke tilbake til Arkivverket. Nylig sendte de derfor brev til Lødingen hvor de informerte om at de avsluttet tilsynet tross at det fortsatt var alvorlige mangler med arkivtjenesten.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.