Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) har bestemt at alle mottakere skal få bostøtte også i januar og februar, selv om de ikke har levert det nye samtykkeskjemaet. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke.

Lover bostøtte også etter nyttår

Kommunalministeren har nå instruert Husbanken om at ingen skal fratas bostøtten over nyttår bare fordi de ikke har rukket å sende inn et nytt skjema.

Det glade budskapet fra kommunalministeren kommer etter at Husbanken nylig fortalte at 35.000 av landets 116.000 bostøttemottakere risikerer å miste bostøtten i januar. Begrunnelsen var at de ikke har signert og returnert et samtykkeskjema, som Husbanken fra nyttår er pålagt å innhente fra brukerne.

Som omtalt i Kommunal-Rapport.no mandag, reagerte Oslos helse- og sosialbyråd Anniken Hauglie (H) sterkt på nyheten. Hun sendte et brev til kommunalministeren, der hun ba henne gripe inn for å hindre at 6.000 av Oslos innbyggere mister bostøtte som følge av nye formalkrav.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.