Illustrasjonsfoto: Colourbox.comColourbox.com

La fram forslag om ny E134-trasé til Bergen

I tillegg til en ny trasé for E134 i Telemark, foreslår Statens vegvesen å koble på en ekstra strekning til Bergen. Slik kan reisetiden kortes ned med tre timer.

Forslaget ble lagt fram for Stortingets transportkomité under et møte i Vinje i Telemark tirsdag.

– Vi har sett på tre alternativer for E134, og det er helt klart at dersom man legger til en arm så vil nytteverdien øke dramatisk. Det vil bety at man kan kjøre fra Sandvika til Bergen på omkring fire og en halv time, sier fagdirektør Hans Silborn i Statens vegvesen til NRK.

Også nestleder i transportkomiteen på Stortinget, Eirik Sivertsen (Ap), er positiv til veivesenets forslag om å utvide traseen til også å omfatte en veiarm til Bergen.

– Det er svært viktig å få bedre forbindelse mellom de to største byene i landet. Så for min del er det å koble på en ekstra arm til Bergen på E134 en helt naturlig ting å gjøre, sier Sivertsen.

Fredag ble det kjent at Statens vegvesen anbefaler å etablere en ny trasé på E134 mellom Gvammen og Vågsli i Telemark, som vil gjøre veien 35 kilometer kortere og korte ned reisetiden med mer enn 50 minutter.

I tillegg til E134 over Haukelifjell ble riksvei 52 over Hemsedalsfjellet anbefalt som ny hovedvei mellom Vestlandet og Østlandet.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.