- Vi har bestemt at vi skal fortsette med egen kasse i den nye kommunen, sier Askers ordfører og leder av fellesnemda, Lene Conradi (H). Arkivfoto: Terje Lien
- Vi har bestemt at vi skal fortsette med egen kasse i den nye kommunen, sier Askers ordfører og leder av fellesnemda, Lene Conradi (H). Arkivfoto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nye Asker fortsetter med egen pensjonskasse

Kommunal Rapport skriver i dagens papiravis at Asker i 2017 gikk inn i KLP. Dette er feil. Det riktige er at Asker kommunale pensjonskasse kjøper tjenester fra KLP.   

Asker kommunale pensjonskasse består, og den nye kommunen skal bruke Asker kommunale pensjonskasse.

Askers ordfører og leder i fellesnemnda for nye Asker, Lene Conradi (H), skriver i en e-post til Kommunal Rapport at nye Asker kommune fortsetter med egen kasse, altså Asker kommunale pensjonskasse.

Daglig leder Knut Håkon Brox i Asker kommmunale pensjonskasse opplyser til Kommunal Rapport at de kjøper enkelte tjenester fra KLP.

Saken i papiravisen handler om kommuner som slår seg sammen, der den ene kommunen har egen kommunal pensjonskasse, mens de andre er i KLP.  De nye kommunene må da velge om de skal til KLP eller beholde egen kasse. De kommunene som fortsetter med egen kommunal kasse etter at de har slått seg sammen er Drammen (Svelvik , Nedre Eiker), Kristiansand (Søgne og Songdalen), Sandnes (Forsand), Molde (Nesset og Midsund), Trondheim (Klæbu) og Asker (Hurum og Røyken).

Kommunal Rapport beklager feilen.