Ifølge målingen er kun 43 prosent av SV-velgerne fra 2009 nå lojale til partiet, skriver Vårt Land. Arkivfoto: Jan Inge Krossli
Ifølge målingen er kun 43 prosent av SV-velgerne fra 2009 nå lojale til partiet, skriver Vårt Land. Arkivfoto: Jan Inge Krossli
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

SV under sperregrensen i ny meningsmåling

Sosialistisk Venstreparti sliter med å holde på velgerne. I februar falt partiets oppslutning til 3,7 prosent, ifølge en ny meningsmåling.

Hadde dette vært valgresultatet, ville SV dermed vært under sperregrensen, som er på 4 prosent. Norge har hatt sperregrensen siden 1989, og uten en oppslutning på minst 4 prosent får ikke partiene tilgang til de 19 utjevningsmandatene.

Meningsmålingen, som er utført av Norstat, er den første som er gjort etter at det ble klart at Audun Lysbakken skal ta over lederroret i SV etter Kristin Halvorsen. Den er imidlertid gjort før den siste runden med bråk rundt Lysbakken i forbindelse med tildelingen av de såkalte selvforsvarsmidlene.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.