Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Stort asylmottak i Vestfold legges ned

UDI mister sitt største transittmottak for asylsøkere på Østlandet fordi Brunstad kristelige menighet ikke forlenger avtalen om akuttmottak på Brunstad i Stokke.

Det kristne senteret har en avtale på å huse opp til 1.000 asylsøkere, men vil inn mot et arrangement i januar trappe ned belegget til rundt 700, skriver Aftenposten. Avtalen mellom Utlendingsdirektoratet (UDI) og Oslofjord Conference Center, som eies av Stiftelsen Brunstad Konferansesenter, avvikles i sin helhet 31. januar neste år.

– Prosjektet i seg selv har vært krevende. Nå sto vi overfor en situasjon der vi har mange, store arrangementer utover våren og sommeren. Avlysninger av disse ønsket vi ikke, sier administrerende direktør Stian Fuglset i Oslofjord Conference Center. Konferansesenteret har huset asylsøkere siden i slutten av september.

– De som bor Oslofjord Conference Center i dag blir overført til andre ledige plasser, sier presserådgiver Martin B. Andersson i UDI.

Oslofjord Convention Center tviler på at de noen gang kommer til å gå inn på noen ny avtale med UDI om å huse asylsøkere. Fuglset avviser også at de har hatt en spesielt lukrativ avtale.

– Kontrakten vil selvfølgelig slå positivt ut for driften i 2015. Men det gjenstår et større arbeid med å rette mange skader og en del hærverk. Halvparten av leilighetene vi har hatt i bruk er ødelagt av sigarettrøyk, sier Fuglset.

(©NTB)

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.