Rådmann Jan Kåre Fure i Gloppen får kalle seg rådmann fram til han går av neste sommer. Deretter skal administrasjonens toppleder kalles kommunedirektør. Foto: Inger H. Aske Lothe, Firda TidendInger H. Aske Lothe, Firda Tidend

Rådmann fikk ikke viljen sin – blir direktør

Rådmannen ville fortsatt tituleres som rådmann, men flertallet i kommunestyret bestemte at etter neste sommer er det kommunedirektør som gjelder.

Det ble debatt i kommunestyret i Gloppen kommune da politikerne var samlet for å ta stilling til hva administrasjonens øverste leder skal kalles. Rådmann Jan Kåre Fure pekte i saksframlegget på at «rådmann» er en godt innarbeidet tittel, det eneste som talte imot en fortsatt bruk var at tittelen ikke er kjønnsnøytral. Han mente kommunestyret burde tenke seg godt om før de gikk for «kommunedirektør», noe som ifølge rådmannen foreløpig er en ganske forvirrende og innholdsløs tittel.

Les også: Hva skal sjefen hete?

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.