Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, ønsker ikke republikk i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, ønsker ikke republikk i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixHåkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Frp ønsker folkeavstemning om monarkiet

Aina Stenersen i Oslo Frp ønsker ikke republikk, og foreslår folkeavstemning om monarkiet i Norge.

Torsdag ble det kjent at Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik og over 80 prosent av de yngste i Ap-gruppen på Stortinget vil fjerne kongehuset og innføre republikk i Norge. Det ønsker ikke Oslo Frp, som vil foreslå folkeavstemning om dette spørsmålet.

– Det er viktig å høre hva folket mener, ikke bare oss politikere som sitter på Stortinget. Derfor vil vi ha en folkeavstemning om monarkiet, sier Aina Stenersen, leder i Oslo Frp. Forslaget vil de fremme på Frps landsmøte i slutten av april, forteller hun.

– Jeg synes det er oppsiktsvekkende at Tajik vil ha republikk. Vi har lange og sterke tradisjoner for monarki i Norge, og jeg er stolt over de verdiene og tradisjonene kongefamilien representerer. De har vært flinke til å modernisere seg, og viser stor åpenhet, sier hun.

Samtidig som folkeavstemningen om monarkiet, ønsker også Oslo Frp en avstemning om innvandringspolitikk.

– Man kan ha flere spørsmål i en avstemning, det er mer effektivt enn å ha flere avstemninger. Vi vil høre om folk ønsker en strengere innvandringspolitikk. Vi ønsker først og fremst å høre hva folk synes, og politikerne i Norge har et ansvar for å følge opp hva innbyggerne mener, sier Stenersen.

(©NTB)