Ordfører grep inn i nettdebatt

En Facebook-gruppe for lokale politiske utspill tok så «av» at ordføreren i Øygarden måtte be folk besinne seg. Fredag ble det kjent at lokalsamfunnet kan ta imot så mye som 150 flyktninger.

I gruppen «Lokalpolitisk gruppe for innbyggere i Øygarden», som har drøyt 1.400 medlemmer, har vedtaket om et asylmottak i Øygarden med 150 plasser vakt sterke reaksjoner.

– En del kommentarer går langt over streken. Man må ha sunt nettvett uansett hvor misfornøyd man eventuelt måtte være, sier ordfører Børge Haugetun i Øygarden til Bergensavisen.

Mottaket med 150 plasser skal ligge på Nautnes, som har en befolkning på 60 innbyggere. Ordføreren tror bosettingen skal gå bra, ettersom 130 flyktninger kommunene har tatt imot siden 2012 er godt integrerte.

Utlendingsdirektoratet meldt fredag at Hero Norge har fått avtale om til sammen 470 plasser fordelt på tre permanente asylmottak i Øygarden, Vaksdal og Kvinnherad.

(©NTB)

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.