Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mongols MC vil leie i Trondheim

Etter å ha blitt bekjempet av Leksvik kommune, skal Mongols MC ha fått leiekontrakt på klubblokaler i Trondheim

Leksvik  kommune på Fosen-halvøya kjempet på sensommeren med alle midler mot at Mongols MC skulle få etablere seg med klubblokaler i næringslokaler i kommunen. Nå har klubben i stedet funnet lokaler i Trondheim, melder adressa.no.

Mongols bekrefter overfor Adresseavisen at de har inngått leiekontrakt på et bolighus i Trondheim, med tanke på å opprette klubblokaler. Adressen er ukjent, men det skal dreie seg om et bolighus i nærheten av Granåsen.

Opprinnelig ønsket Mongols MC å etablere seg i Leksvik, men etter bred politisk mobilisering, og samarbeid mellom politi, fylkesmann og regionråd, ble det umulig for klubben å kjøpe en næringseiendom de ønsket seg. I stedet endte det med at kommunen kjøpte eiendommen.

Politiet i Sør-Trøndelag er ikke kjent med at Mongols MC har fått leie lokaler, og er ikke fornøyde med etableringen. I Trondheim skal medlemmer av Mc Mongols ha vært innblandet i flere voldsepisoder den siste uka. Tre medlemmer er under etterforskning for pengeutpressing og en skyteepisode. De ble tirsdag varetekstsfengslet, siktet for vold og trusler.

Presidenten i MC Mongols Norge, Michael Willumsen, sier til adressa.no at Mongols MC har hatt en uheldig utvikling i Trondheim i høst, men at han håper de får et mer positivt rykte nå som de har fått klubbhus, og at folk ikke skal være redde for dem.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.