Sier nei: Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) uttalte i Stortinget at hun ikke har hørt noe fra KS i forbindelse med regelendringene i AAP. Dette forstår KS-leder Gunn Marit Helgesen lite av. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix

Mæland gir «et veldig tydelig nei» til å kompensere kommunene

Arbeids- og sosialdepartementet har gitt løfter om å kompensere merkostnader kommunene får på grunn av endringer i AAP-ordningen. Kommunalministeren sier noe helt annet.

– Når det gjelder spørsmål knyttet til pensjon og uførhet, så overlater jeg det til arbeidsministeren å svare på. Men, det er ikke slik at vi endrer budsjettene midt i året, vi har ikke noe grunnlag for å gjøre det. Dette håndteres godt av kommunene, og er kommunes ansvar i den grad det kommer flere inn på sosialhjelp, sa kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i spørretimen på Stortinget i forrige uke.

– Ingen henvendelse fra KS

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.