– Jeg er glad for at vi ser et stort engasjement av familier som melder seg. Vi har satt i gang intensiv opplæring av kortere varighet for dem som ønsker dette, sa Solveig Horne. Foto: Terje LienMagnus Knutsen Bjørke

Horne ber igjen flere kommuner ta imot mindreårige

Køen med mindreårige enslige asylsøkere som venter på fosterhjemsplass øker, men integreringsminister Solveig Horne (Frp) er fornøyd med meldinger om at flere nordmenn vurderer å stille opp.

I Stortingets spørretime onsdag tok KrF opp spørsmålet om hva regjeringen gjør for å få fortgang i arbeidet med å skaffe nok fosterhjemsplasser.

– Hvis vi kan få flere i fosterhjem, er det bedre for integreringen, og det vil gi barna en bedre start på sitt nye liv, sa KrFs Geir Jørgen Bekkevold.

I dag har 37 kommuner sagt seg villig til å bosette enslige mindreårige asylsøkere. De kan bo i fosterhjem, i bofellesskap eller på hybel med oppfølging.

Horne viste til at det er satt i gang en kampanje for å rekruttere flere fosterforeldre, og Bufetat melder om rekordstort oppmøte på sine informasjonsmøter.

– Jeg er glad for at vi ser et stort engasjement av familier som melder seg. Vi har satt i gang intensiv opplæring av kortere varighet for dem som ønsker dette, sa Horne.

Hun viste til at regjeringen oppfordrer flere kommuner til å ta imot mindreårige, men understreker at de ikke kan pålegges å gjøre det.

Kommunene får 80 prosent av kostnadene til barnevernstiltak i refusjon. Regjeringen la i tilleggsnummeret nylig på 100.000 kroner ekstra til kommuner som bosetter mindreårige. (©NTB)