Fylkeshovedstaden Hamar satser på elbiler i sin kamp mot klimagassutslipp. Nå følger fylkespolitikerne i Hedmark opp med å erklære klimakrise. Foto: Terje Lien.

Hedmark fylkeskommune erklærer klimakrise

Fylkesrådet i Hedmark erklærer klimakrise og utfordrer regjeringen til å gjøre det samme. 

Fylkesrådet begrunner kriseerklæringen med at de mener klimasaken er vår tids største utfordring, og at noe må gjøres, skriver Ringsaker Blad.

– Det må tas grep for å sikre at vi skaper flere grønne arbeiderplasser som kan erstatte inntektene fra oljeøkonomien. Det krever en langt mer offensiv politikk enn det vi ser fra regjeringen per dags dato, sier fylkesråd for klima og miljø Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) i en pressemelding.

I mai erklærte Storbritannia og Irland klimakrise, og tilsvarende erklæringer har kommet i Sveits og Canada. I Norge har det vært underskriftskampanjer for å få Stortinget og lokale myndigheter til å gjøre det samme.

I tillegg har SV foreslått at også Stortinget i Norge skal erklære at klimaendringene har ført landet ut i en nasjonal nødsituasjon.

6. juni vil også Miljøpartiet De Grønne (MDG) be om at det vedtas nasjonal klimakrise i Norge. Kriseerklæringene har fått kritikk for først og fremst å være symbolpolitikk.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.