Ghulam Sarwar og tvillingsønnene hans Maihan og Maiwand på 17 måneder har vært på ankomstmottaket i Råde i snart et døgn. Familien som flyktet fra Afghanistan, ble splittet under flukten og moren til guttene klarte å komme alene til Norge for 25 dager siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ghulam Sarwar og tvillingsønnene hans Maihan og Maiwand på 17 måneder har vært på ankomstmottaket i Råde i snart et døgn. Familien som flyktet fra Afghanistan, ble splittet under flukten og moren til guttene klarte å komme alene til Norge for 25 dager siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixHeiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

800 sengeplasser på ankomstsenteret i Råde står tomme

Ankomstsenteret for asylsøkere i Råde har 1.000 sengeplasser, men torsdag var bare 198 fylt opp.

– Det er veldig merkbart når man går rundt på senteret. Det er mye ledig plass. Alle aktørene har mer enn nok kapasitet, sier rådgiver Tellef Grønlie i Utlendingsdirektoratet (UDI) til NTB.

Afghanske Ghulam Sarwar og hans tvillingsønner på 17 måneder ankom mottaket i Østfold onsdag. Kona har allerede vært i Norge i over tre uker, og nå venter familien på å gjenforenes, forteller Sarwar til NTB.

Torsdag ble det telt 198 mennesker i teltleiren med 1.000 sengeplasser. Det er langt færre enn tidligere. I midten av november var det 960.

– Vi har våre tanker om hva årsaken kan være. Det kan være signalet som er sendt ut om grensepasseringer og at det faktisk er bedre kontroll på grensene, sier Grønlie.

– Det er et pusterom at det ikke er så mange her nå, det gjør oss i bedre stand til å ta imot neste bølge, sier Grønlie.

Han tror nemlig ikke nedgangen vil vedvare.

– Slik forholdene er i Syria nå, er det ingen grunn til å være der.

Ankomstsenteret i Råde åpnet 16. oktober. De fleste som ankommer, er syrere, kurdere, afghanere, iranere og irakere.

(©NTB)