Svanhild Løge Skålheim (KrF) reagerer på at Suldal kommune eier aksjer i Kongsberg Gruppen, som blant annet produserer våpen. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/KrF
Svanhild Løge Skålheim (KrF) reagerer på at Suldal kommune eier aksjer i Kongsberg Gruppen, som blant annet produserer våpen. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/KrFØyvind Ganesh Eknes
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Vil vite hvorfor kommunen tjener penger på våpen

Flere lokalpolitikere har ikke vært klar over at deres kommune har tjent penger på våpeneksport gjennom investeringen i Kongsberg Gruppen. Nå krever de svar fra kommuneledelsen.

Kommunal-Rapport.no avdekker i dag at seks kommuner har kjøpt aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen ASA. Sula kommune kan i dag ikke svare på om aksjekjøpet var et brudd på kommunens eget finansreglement, og KrF krever derfor svar lokalt.

Men også i andre kommuner vekker nå aksjekjøpet oppsikt. Blant annet i Time, som er en av de seks kommunene som har tjent penger på våpeneksport.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.