To av tre kjenner trygdesvindlere

To av tre nordmenn sier de kjenner noen som har misbrukt ulike trygdeytelser. Likevel ser mange mindre alvorlig på juks med konkrete ytelser som for eksempel sykmeldingen.

En holdningsundersøkelse fra Arbeids- og velferdsetaten Nav viser at 85 prosent mener trygdemisbruk er svært alvorlig, og 97 prosent mener svindelen må bekjempes, skriver Aftenposten.

Videre mener 58 prosent at det er meget alvorlig å jobbe svart mens man er sykmeldt, og 67 prosent mener det er meget alvorlig å bo sammen med barnefaren mens man mottar forbrukerstønad. Bare 38 prosent ser meget alvorlig på å tjene mer enn fribeløpet uten å melde fra til Nav, mens 37 prosent mener det er meget alvorlig å være hjemme fra jobb med egenmelding selv om man ikke er syk.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.