– Uansett størrelsen på beløpet er dette kommunens inntekter, som skulle gått til å løse fellesskapsoppgaver. Det er helt uakseptabelt at pengene har blitt brukt til noe annet, sier byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V) til VG. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Skrapmetall finansierte fest i Oslo-etat

Ansatte i Vann- og avløpsetaten i Oslo har i flere år solgt kommunens skrapmetall. Istedenfor å gå tilbake til etaten, gikk pengene til fester.

Ved å selge alt fra brukte kumlokk til gamle rør kunne de ansatte legge fortjenesten i en hemmelig velferdskasse som finansierte flere fester for de ansatte. Beløpet dreier seg om flere hundre tusen kroner, skriver VG.

Praksisen kalles snausing og har ifølge avisen skjedd ved en av etatens driftsstasjoner. Flere personer har visst om hva som foregikk, ifølge etatsledelsen.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.