Stolte elever og ansatte ved Storhamar videregående skole.

Stolte elever og ansatte ved Storhamar videregående skole.

Foto: Elin Stokkenes/Innlandet fylkeskommune

Videregående skole får Dronning Sonjas skolepris

Storhamar videregående skole i Innlandet er kåret til vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2023.

Storhamar videregående skole har over flere år jobbet systematisk med å styrke medvirkning for elever og skape et godt læringsmiljø for alle på skolen. Nå anerkjennes skolen for dette arbeidet ved at de blir tildelt Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering.

– Årets vinner har klare og ambisiøse mål for skolens læringsmiljø, og for arbeidet med inkludering og likeverd. Det gode systematiske arbeidet viser seg både i tiltak og i resultatene ved skolen, sier juryleder Inga Bostad i en pressemelding fra Utdanningsdirektoratet.

På Storhamar videregående skole gleder de seg over prisen.

– Først vil vi si at vi er utrolig stolte og ydmyke over denne tildelingen. Vi ser det som en anerkjennelse på det systematiske arbeidet som har pågått over lang tid, og fortsatt pågår ved skolen. Prisen gir elevrådet og skolen en stor mulighet til å spisse vårt arbeid med skole- og læringsmiljø ytterligere, og kunne videreføre og utvide de satsingsområder vi allerede er i gang med, sier rektor Hjørdis Bjølseth til fylkeskommunens nettside.

Dronning Sonjas skolepris deles ut annethvert år til en skole som utmerker seg ved å praktisere likeverd og inkludering på en fullverdig måte.

Vinnerskolen får 250.000 kroner og et kunstverk utformet av dronningen. Prisen deles ut 30. november.

(©NTB)