Medisinstudent Mehek Ahmed ved smittebrakkene utenfor Aker sykehus i Oslo, mens hun tok prøver av mennesker som hadde mistanke om at de kunne være smittet av koronaviruset. 

Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Usikkerhet rundt koronaforsikringen

Finans Norge og Forsikringsmeglerne frykter at helsefagarbeidernes yrkesskadeforsikring mot korona ikke lar seg realisere, hvis ikke regjeringen trår til økonomisk.

I starten av april skrev Kommunal Rapport at titusener av helsearbeidere i landet risikerte sin egen helse i kampen mot korona, uten å være forsikret mot viruset. 

Regjeringen reagerte raskt. Bare fire dager senere kunngjorde arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) at yrkesskadereglene i folketrygden hadde blitt endret med umiddelbar virkning. Korona hadde blitt tatt inn på listen over yrkesskader.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.