– Nå er det viktig at flest mulig får komme tilbake til et tilbud som ligner mer på den hverdagen de er vant med, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).Foto Magnus Knutsen Bjørke

Urolig for barn som holdes hjemme fra skole og barnehage

Koordineringsgruppa som ser på tilbudet til sårbare barn og unge under koronakrisen, er særlig urolig for dem som ikke møter på skole eller i barnehage.

Barn med innvandrerbakgrunn er overrepresentert blant dem som ikke møter.

– Nok en gang kommer det fram at barnehage og skole er særdeles viktig, også for sosialisering og som et sted hvor barn som strever, blir fanget opp. Nå er det viktig at flest mulig får komme tilbake til et tilbud som ligner mer på den hverdagen de er vant med, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

En ny rapport fra koordineringsgruppa viser at det fortsatt er en vei å gå før tilbudet til barn og unge blir som før koronakrisen. Koordineringsgruppa er særlig urolig for barn og unge som ikke møter på skole eller i barnehage, voldsutsatte barn og unge og barn med funksjonsnedsettelser.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har fått meldinger om elever som har opplevd mer vold hjemme og negativ sosial kontroll under covid-19-perioden. Meldingene kommer fra elever som minoritetsrådgiverne har fulgt opp tidligere. Meldingene går ut på at situasjonen har forverret seg de siste ukene.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.