UNICEF Norge har målt Kommune-Norge på områdene barnehage, grunnskole, barnevern, helsetjenester og kulturtilbud. Hemnes utmerker seg i rangeringen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

UNICEF Norge: Hemnes best på barn

Hemnes troner på toppen av UNICEF Norges analyse og rangering av pengebruk og tjenesteleveranse til barn i landets kommuner i 2018. 

– All kommunepolitikk skal være i tråd med FNs barnekonvensjon. Slik sikrer vi barnevennlige kommuner hvor barna våre vokser opp og utvikler seg på best mulig måte. Ingen av oss skal godta at det er såpass store forskjeller i et land som Norge, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken, i en pressemelding. 

UNICEF Norge utarbeider på årlig basis en analyse der organisasjonen ser på hvor mye hver enkelt kommune bruker per barn, samt i hvilken grad de leverer de tjenestene barn har krav på. I rapporten poengteres det at målet ikke er å henge ut enkeltkommuner, men “starte en debatt om forskjellene i tilbudet som gis barna våre”. 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.