– Lite forskning gir klare svar på om det er bra å utsettes for så mye skjerm så tidlig, men det er helt sikkert at ungene ikke har vondt av litt skjermfri, sier Mimir Kristjánsson (Rødt). Arkivfoto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Stavanger innfører mobilforbud i skolen

I Stavanger blir grunnskolen mobilfri, og elevene fra 1. til 4. trinn får ikke egen PC.

Når de rødgrønne legger fram sitt første budsjett, tar de grep for å gi barna en digital pause, melder Klassekampen.

– Den overivrige digitaliseringen er et stort eksperiment med livene til de små barna, sier Mímir Kristjánsson, gruppeleder for Rødt i Stavanger.

Elevene i 1. til 4. trinn skal ikke lenger få private PC-er. Disse erstattes med klassesett som kan hentes fram når læreren mener det er behov. Tiltaket sparer kommunen for 12 millioner kroner over fire år.

I tillegg innføres det felles retningslinjer for en mobilfri skole i hele grunnskolen, fra 1. til 10. trinn.

Rødts koalisjonspartnere i Ap har støttet innføringen av PC-er til de eldre elevene, men mener digitaliseringen har gått for langt.

– PC-er er et viktig verktøy, med fantastiske muligheter som vi skal bruke. Men når seksåringer får privat PC, har dette gått altfor fort, sier Dag Mossige, gruppelederen for Arbeiderpartiet.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.