Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.comColourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Sp vil kaste PISA ut av skolen

Senterpartiet vil ha de omstridte PISA-testene ut av norske skoler. – Vi har ikke oppnådd noe som helst, sier skoletalsperson Anne Tingelstad Wøien.

– Det har vist seg gjennom de 16-årene vi har deltatt i PISA-undersøkelsene at vi egentlig ikke har oppnådd noe som helst. Vi får omtrent de samme resultatene i dag som da vi begynte, sier Wøien til NRK.

Nå går hun til Stortinget med forslag om at Norge trekker seg ut av PISA. Undersøkelsen gjennomføres hvert tredje år. Første gang var i 2000, og Norge har deltatt siden starten.

– Vi må ha baller nok i Norge til å stole på oss selv og den skolen vi har utviklet gjennom mange år. Norske elever er gode, også på andre områder, som demokratiforståelse, sier Wøien.

PISA er et internasjonalt prosjekt i regi av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). Målet er å kartlegge 15-åringers ferdigheter i lesing, matematikk, naturfag og problemløsing. PISA kartlegger også elevenes læringsstrategier, motivasjon og selvoppfatning. Elevene svarer også på hvordan de oppfatter forhold ved skolen, som arbeidsmiljøet i klassen. (©NTB)