Med sine nesten 8.000 innbyggere har Sør-Odal 3,8 registrerte smittede per 1.000 innbyggere. Det er blant de høyeste smittetallene i landet.

Illustrasjonsfoto: Britt Glosvik

Sør-Odal: Ni personer smittet på samme sykehjem denne uken

For 20 av de totalt 30 smittede i Sør-Odal kommune er smittekilden et sykehjem i kommunen. Bare denne uken har ni personer fått påvist smitte.

– Det er klart at det er en bekymring å bli utsatt for et såpass kraftig angrep, sier kommunelege Arne Skogholt i Sør-Odal til NRK.

Med sine nesten 8.000 innbyggere har kommunen 3,8 registrerte smittede per 1.000 innbyggere. Det er blant de høyeste smittetallene i landet.

Ei kvinne i 80-årene med påvist smitte døde 1. mai.

Selv om Skogholt ikke vil si at situasjonen er ute av kontroll, innrømmer han at de ikke har helt kontroll.

– Vi har stor oversikt og kontroll på hvor smitten kommer fra, men vi har en stor utfordring med tanke på smitten på sykehjemmet, sier han.

I tillegg til de 20 personene i Sør-Odal har også sju smittede personer fra tre nabokommuner fått påvist at smittekilden er sykehjemmet på Skarnes i Sør-Odal.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.