Utvidelsen av forsøket med statlig finansiering av kommunale omsorgstjenester kan bli utsatt. Utvidelsen skulle etter planen skje 1. juli. Men nå mener regjeringen at koronaviruset har redusert planleggingskapasiteten, både i kommunene og i Helsedirektoratet, som administrerer ordningen.

Foto: Joakim S. Enger

Skuffet over å måtte vente på omsorgsforsøk

Seks kommuner går glipp av tilsammen 20,6 millioner kroner i år hvis forsøket med statlig finansiering ikke utvides før nyttår.   

16 kommuner søkte om å få bli med, da regjeringen varslet at forsøket med statlig finansierte omsorgstjenester skulle utvides med seks nye kommuner og forlenges ut 2022. 

Nå har Våler (Viken), Froland, Lyngdal, Austevoll, Osterøy og Fauske kommuner fått tilbud om å gå inn i forsøket, som innebærer at omsorgstjenestene finansieres gjennom en statlig stykkprisordning.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.