Arbeiderpartiets Torstein Tvedt Solberg mener det trengs mer penger for å sikre skoletilbudet til barn mens koronaepidemien pågår.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Regjeringen har ikke lagt nok penger på bordet

Regjeringen har hovedansvaret for skoletilbudet, understreker Torstein Tvedt Solberg (Ap). Han beskylder kunnskapsministeren for å skyve kommunene foran seg.

Smittevernregimet gjør at skoletilbudet til barn er begrenset, og det er store forskjeller i hvor mye barn får gå på skolen. Arbeiderparti-politikeren tar opp dette når kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) deltar i Stortingets spørretime onsdag.

– Det er regjeringen som har hovedansvaret. Det er arrogant og feil å drive en slik pekelek og skyve kommuner og skoler foran seg. De prøver bare å gjøre det beste de kan innenfor regelverket, sier Solberg til NTB.

– Regjeringen har ikke lagt nok penger på bordet for å dekke de ekstra kostnadene skolene har hatt med gjenåpningen. Det er et paradoks at pengene satt så løst når det gjaldt næringslivet, fortsetter han.

Han sier skolene melder om at gjenåpningen krever ekstra ressurser, og viser til at det kan være behov for flere lærere, å leie ekstra lokaler eller å bruke mer penger på renhold.

– Og så må man raskt og kontinuerlig se på smittevernsreglene. Jeg er enig med barneombudet, som sier at vi må høste erfaringer og se på om det er behov for å justere, sier Solberg.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.