Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn krever at Klima- og miljødepartementet dekker advokatutgiftene deres i forbindelse med et innsynskrav.

Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn krever at Klima- og miljødepartementet dekker advokatutgiftene deres i forbindelse med et innsynskrav.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Porsgrunn kommune krever 44.000 kroner fra Klima- og miljødepartementet

Porsgrunn krever at Klima- og miljødepartementet dekker regningen for advokatutgiftene deres i forbindelse med et innsynskrav de til slutt fikk innvilget.

Kommunen ble 19. juni i år nektet innsyn i et dokument tilknyttet saksbehandlingen i saken om et mulig avfallsdeponi i Brevik i Telemark, som kommunen er imot, skriver Dagbladet.

Kommunen engasjerte imidlertid et advokatfirma i saken, og fikk til slutt medhold i at hemmeligholdet var basert på uriktig grunnlag.

Nå krever Porsgrunn kommune beløpet for de 17 advokattimene til 2600 kroner før moms tilbakebetalt fra Klima- og miljødepartementet. Til sammen utgjør dette 44.200 kroner.

– Vi mener at departementet har brukt alle mulige krumspring for å holde dette dokumentet skjult. Først tok det åtte måneder før dokumentet ble journalført, så ble vi nektet innsyn med en konstruert begrunnelse, sier Porsgrunn-ordfører Robin Kåss (Ap).

Han krever også en beklagelse fra Klima- og miljødepartementet.

Statssekretær Maren Hersleth Holsen i departementet sier at de har mottatt kravet og at det vil bli vurdert.

(©NTB)