Ordfører Anders Østensen (Ap) i Gjerdrum leder avstemmingen i Årets kommuneprofil.

Ordfører Anders Østensen (Ap) i Gjerdrum leder avstemmingen i Årets kommuneprofil.

Foto: Thomas Frigård
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Østensen leder i kampen om å bli Årets kommuneprofil

Én av kandidatene til Årets kommuneprofil har en klar ledelse, men det siste døgnet kan endre alt.

– At vi oppfattes som en åpen og ærlig kommune som gjør vårt beste for å informere innbyggerne, setter jeg umåtelig stor pris på, har Østensen tidligere uttalt om å være nominert til årets kommuneprofil.

Ved slutten av hvert år kårer Kommunal Rapport Årets kommuneprofil. Vi gjør det for 14. gang i år. Juryen har plukket ut åtte kandidater, og til felles for alle er at de har utmerket seg spesielt i løpet av året.

Solid ledelse

Fram til onsdag 8. desember klokka 14.00 er det mulig å stemme på de åtte kandidatene til Årets kommuneprofil. Når bare én dag gjenstår av avstemmingen har Gjerdrum-ordfører Anders Østensen (Ap) en solid ledelse foran leder Rebecca Skauge for vaksinasjonssenteret i Sarpsborg og leder Mona Klefsås av lindrende enhet i Hamar.

Gjerdrum-ordføreren har for øyeblikket en overbevisende ledelse, men ledelsen er ikke større enn at en avstemmings-innspurt for de andre kandidatene vil kunne snu opp ned på resultatlisten.

Ingen ting er altså avgjort. Alle som vil kan fortsatt heie fram sin favoritt helt fram til onsdag 8. desember klokken 14.00.

Her er kandidatene

Profil 1: Hege Edvardsen, leder av Romerike krisesenter

Begrunnelse: Hun har ledet arbeidet med å utvikle et likeverdig tilbud til kvinner og menn ved krisesenteret, gjennom et toårig forsøksprosjekt som starter 1. februar.

Profil 2: Rebecca Skauge, leder av vaksinasjonssenteret i Sarpsborg

Begrunnelse: Hun har organisert og ledet vaksinasjonssenteret i Sarpsborg kommune med stø hånd under koronapandemien. Hun har omfavnet innovative løsninger og klart å holde hodet kaldt i kritiske situasjoner.

Profil 3: Synnøve Standal, leder av dokumentasjonssenteret i Lillestrøm

Begrunnelse: Der andre hadde satt på nødbremsen har hun stått prinsippfast på at åpenhet er et grunnleggende demokratisk prinsipp. Det har gjort Lillestrøm kommune til en av de beste i klassen.

Profil 4: Anders Østensen (Ap), ordfører i Gjerdrum

Begrunnelse: Han er nominert for sin åpenhet og ledelse i den svært krevende situasjonen etter skredet som rammet kommunen en desembernatt i fjor.

Profil 5: Erik Sletten (Sp), ordfører i Trysil

Begrunnelse: Som eneste kommune i landet garanterer Trysil læreplass til alle kvalifiserte søkere som bor i kommunen. Ordfører Erik Sletten (Sp) står i spissen for Trysilmodellen.

Profil 6: Mona Klefsås, leder av lindrende enhet i Hamar

Begrunnelse: Mona Klefsås leder lindrende enhet på Prestrudsenteret i Hamar. Enheten strekker seg langt for å gi døende personer mulighet til å dø trygt og smertefritt hjemme.

Profil 7: Tom Joensen, kommunedirektør i Bremanger

Begrunnelse: Han har siden 2008 ledet den økonomiske snuoperasjonen i Bremanger etter Terra-skandalen i 2006 og 2007. Kommunen er nå på vei ut av den økonomiske svartelisten Robek.

Profil 8: Wenche Grinderud, rådmann i Kongsberg

Begrunnelse: Hun er en erfaren og stødig leder som håndterer både kriseledelse, drift og endring. I år tok hun Kongsberg til topps i Kommunebarometeret.