Rebecca Skauge er nominert for godt arbeid med å lede vaksinasjonssenteret i Sarpsborg.

Rebecca Skauge er nominert for godt arbeid med å lede vaksinasjonssenteret i Sarpsborg.

Foto: Sarpsborg kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Tok kommunen til teten i koronavaksinering

Rebecca Skauge har ledet vaksinasjonssenteret i Sarpsborg. Under mantraet «Alt lar seg løse» har hun omfavnet innovative løsninger og bidratt til at kommunen ligger i tet i koronavaksineringen.

Profil 2

Rebecca Skauge, leder av vaksinasjonssenteret i Sarpsborg kommune

Begrunnelse:

Hun har organisert og ledet vaksinasjonssenteret i Sarpsborg med stø hånd under koronapandemien. Hun har omfavnet innovative løsninger og klart å holde hodet kaldt i kritiske situasjoner.

Slik stemmer du på Rebecca Skauge:

Sende kodeord Profil 2 til nr. 2377. Hver stemme koster 3 kroner.

– Åh! Så koselig, sier leder Rebecca Skauge ved vaksinasjonssenteret i Sarpsborg kommune, da hun får vite at hun er nominert til Årets kommuneprofil.

Kanskje er Skauge overrasket selv, men de som jobber tett sammen med henne, mener hun har hatt en meget viktig rolle i det omfattende vaksineringsarbeidet.

For utenforstående kan det kanskje virke som om vaksineringen har gått på skinner i Sarpsborg.

Tidlig ute – stor kapasitet

Kommunen var blant de sju første kommunene som fikk koronavaksinen. Sarpsborg var også tidligst ute med å stable et massevaksinasjonssenter på beina, med en kapasitet på 1.500 innbyggere daglig.

Deretter har det gått slag i slag – mye takket være innsatsen til Rebecca Skauge, ifølge kilder.

Kommunen var først i landet med å vaksinere alle over 18 år med første dose. Det skjedde i begynnelsen av juli. I august hadde Sarpsborg, som den første store bykommunen, vaksinert alle voksne innbyggere med to vaksinedoser.

Skauge har også omfavnet innovative løsninger. Allerede i januar gikk kommunen over til et elektronisk journalsystem som blant annet gjorde det mulig å kontakte innbyggerne via sms. Systemet gjorde det mulig for innbyggerne enten å godta timen, sette opp en ny time eller takke nei.

– Bortimot genialt

På vaksinasjonssenteret har Skauge hatt ansvaret for alt det praktiske og ledet et team av frivillige, innleid helsepersonell og sykepleierstudenter.

– Bortimot genialt, uttalte daværende statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet da hun besøkte vaksinesenteret.

En kollega beskriver Skauge som tilgjengelig for befolkningen. Hun har vært opptatt å nå ut med informasjon til innvandrerbefolkningen. Hun har også lagt til rette for at de som ikke kan møte opp på senteret, får tilbud om vaksinering hjemme.

«Alt lar seg løse», er Skauges mantra. Noe hun også beviste da 400 vaksiner sto i fare for å ende i søppelbøtta etter et strømbrudd i vinter. I alt 400 eldre ble hasteinnkalt, og i løpet av to timer var alle ferdigvaksinert.

Dette er de andre kandidatene:

Profil 1: Hege Edvardsen, leder av Romerike krisesenter

Begrunnelse: Hun har ledet arbeidet med å utvikle et likeverdig tilbud til kvinner og menn ved krisesenteret, gjennom et toårig forsøksprosjekt som starter 1. februar.

Profil 3: Synnøve Standal, leder av dokumentasjonssenteret i Lillestrøm

Begrunnelse: Der andre hadde satt på nødbremsen har hun stått prinsippfast på at åpenhet er et grunnleggende demokratisk prinsipp. Det har gjort Lillestrøm kommune til en av de beste i klassen.

Profil 4: Anders Østensen (Ap), ordfører i Gjerdrum

Begrunnelse: Han er nominert for sin åpenhet og ledelse i den svært krevende situasjonen etter skredet som rammet kommunen en desembernatt i fjor.

Profil 5: Erik Sletten (Sp), ordfører i Trysil

Begrunnelse: Som eneste kommune i landet garanterer Trysil læreplass til alle kvalifiserte søkere som bor i kommunen. Ordfører Erik Sletten (Sp) står i spissen for Trysilmodellen.

Profil 6: Mona Klefsås, leder av lindrende enhet i Hamar

Begrunnelse: Mona Klefsås leder lindrende enhet på Prestrudsenteret i Hamar. Enheten strekker seg langt for å gi døende personer mulighet til å dø trygt og smertefritt hjemme.

Profil 7: Tom Joensen, kommunedirektør i Bremanger

Begrunnelse: Han har siden 2008 ledet den økonomiske snuoperasjonen i Bremanger etter Terra-skandalen i 2006 og 2007. Kommunen er nå på vei ut av den økonomiske svartelisten Robek.

Profil 8: Wenche Grinderud, rådmann i Kongsberg

Begrunnelse: Hun er en erfaren og stødig leder som håndterer både kriseledelse, drift og endring. I år tok hun Kongsberg til topps i Kommunebarometeret.