Ordfører Anders Østensen sier kommunen vil komme til bunns i saken.

Ordfører Anders Østensen sier kommunen vil komme til bunns i saken.

Forto: Thomas Frigård

Gjerdrum kommune frigir dokumenter: – Vil ha full gjennomsiktighet

Gjerdrum kommune håper full åpenhet kan hjelpe dem med å finne svar etter skredkatastrofen 30. desember. Torsdag har de frigitt tusen dokumenter.

– Det er ingen som er mer opptatt av å finne svar på dette enn oss, for det er våre innbyggere som er rammet av katastrofen, sier ordfører Anders Østensen (Ap) i en pressemelding.

Berit Adriansen, kommunalsjef for plan og utvikling, sier at de vil gjøre alle relevante dokumenter i deres arkiv tilgjengelig.

– Vi vil ha full gjennomsiktighet i det som er gjort, og det som blir gjort videre, sier hun.

Kommunen vil i første omgang offentliggjøre cirka tusen dokumenter, fordelt på cirka 500 filer, for så å offentliggjøre flere når de er klare. Totalt omfatter materialet mellom 5.000 og 10.000 dokumenter.

– Dokumentene vi publiserer nå, handler om områdene som er direkte berørt av raset. Vi er likevel ikke klare til å publisere alt vi sitter på nå. Det er et stort materiale som må samles og systematiseres før vi kan publisere det, sa Adriansen på en pressekonferanse torsdag.

– Vi imøteser en ekstern gjennomgang av dette. Politiet som skal etterforske dette, skal få all den bistanden de trenger fra oss, la hun til.

I pressemeldingen skriver kommunen at de gjennom offentliggjøring også håper på «hjelp fra allmennheten og mediene for å finne svarene».

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.