Til høsten får 6843 lærere videreutdanning. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Flere lærere tar videreutdanning

Til høsten får 6.843 lærere videreutdanning. Flest er fra Akershus fylke.

– Gode lærere med solid og oppdatert kunnskap er nøkkelen til at elevene skal lære mer. Om lag 27.000 lærere har tidligere fått tilbud om videreutdanningen, og nå får enda flere lærere muligheten. Denne satsingen gjør skolen og gode lærere enda bedre, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Innen 2025 trenger flere lærere videreutdanning for å undervise. De som underviser i matematikk, engelsk, norsk, norsk tegnspråk og samisk i barneskolen må ha minst 30 studiepoeng, mens de som underviser i samme fag på ungdomsskolen trenger 60 studiepoeng.

– Vi vet at læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevens læring. Derfor fortsetter vi å satse på flere og bedre lærere. Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen slik at alle elever opplever mestring og læring. Disse lærerne vil bidra til at færre elever faller fra, og flere fullfører og består, sier Sanner.

Av de 6.843 lærerne er flest – 817 – fra Akershus.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.