Byferja i Fredrikstad har vært gratis i mange år. I tre måneder fram til mars var også annen kollektivtransport gratis som en prøveordning. Med 20 millioner kroner årlig fra staten kan prisene holdes lave også framover.

Foto: Britt Glosvik

Belønnes med millioner for å få ned biltrafikken

Nedre Glomma-regionen tar gladelig imot 220 millioner kroner i belønning fra staten for å redusere biltrafikken. Men helst vil de ha en byvekstavtale.

– Regjeringen vil bidra til å gi innbyggerne i Nedre Glomma en bedre reisehverdag. Med et bedre tilbud vil flere velge å sykle og gå eller reise kollektivt, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding.

Tirsdag kunngjorde han at departementet tilbyr Nedre Glomma (Fredrikstad og Sarpsborg), Kristiansand og Tromsø henholdsvis 220, 360 og 260 millioner kroner over fire år i såkalte belønningsmidler.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.