Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap). Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap). Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ansetter 50 nye lærere

Oslo kommune ansetter nye lærere for å gi kortvarig intensivopplæring til elever som sliter faglig.

Tiltaket er en del av revidert budsjett for 2017 som byrådet i Oslo la fram tirsdag.

– I Oslo, som i landet ellers, brukes tre ganger så mye ressurser på spesialundervisning i 10. klasse som i 1. klasse. Men vi vet at lærevansker som ikke blir tatt tak i, forsterkes over tid. Det ønsker vi å få bukt med. Vi vil snu pyramiden og bruke mer ressurser tidlig, sier skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) til Aftenposten.

De nye lærerne skal undervise elever fra 1. til 4. trinn. De skal ikke jobbe i ordinære klasser, men utelukkende gi intensivoppfølging til elever som skolene mener sliter faglig.

Tilbudet skal gjelde 15 av kommunenes 110 barneskoler. Skoler med størst grad av elever som sliter faglig, skal bli prioritert. Det er ennå ikke avgjort hvilke skoler som skal få ekstra lærere.

Tellevik Dahl opplyser at lærerne finansieres via en ny eiendomsskatt på næringseiendommer.

Fra før har 34 skoler på østkanten i Oslo fått ekstra lærerressurser. Det innebærer at osloskolene får totalt 120 nye lærere i løpet av ett år. Til sammenlikning jobbet det i fjor nesten 5.800 lærere i grunnskolene i Oslo i fjor.

Regjeringen la i mars fram en reform for tidlig innsats som innebærer at elever som sliter med å lære å lese, regne og skrive umiddelbart skal få intensivopplæring.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.