Skolebibliotekene skal legge til rette for leselyst og leseglede. Foto: Magnus K. Bjørke

27 kommuner får støtte til skolebibliotek

Regjeringen bevilger 14 millioner kroner til skolebibliotek. Se hvilke kommuner som får støtte!

Støtten skal brukes på kompetanseutvikling og personalressurser slik at bibliotekene kan legge til rette for leselyst og leseglede.

– Gode skolebibliotek med dyktige ansatte kan bidra til læring i alle fag, gjøre barna mer nysgjerrige på bøker og gi dem lyst til å lese, sier kunnskaps og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Det er andre år på rad at det bevilges ekstra midler til skolebibliotek.

– Bibliotekene gjør en god jobb med å være levende hus som fremmer leseglede, og de er gode møteplasser for dialog og debatt, lek og fellesskap. I dagens informasjonssamfunn er det kanskje viktigere enn noen gang å strekke seg mot kunnskap, og her spiller bibliotekene en viktig rolle, sier kulturminister Trine Skei Grande (V).

Støtten til skolebibliotekene er del av regjeringens satsing på tidlig innsats. Prosjekter rettet mot 1- 7 trinn er derfor prioritert, men de inkluderer ofte også ungdomstrinnet.

Ifølge kunnskapsdepartementet kan flere søkere enn i fjor vise til planer i kommunen som ivaretar skolebibliotek.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.