Siden Trønderenergi utplasserte en gravemaskin på stedet mandag, har aksjonister vært på plass for å hindre dem i å komme i gang med anleggsarbeidet. Selskapet hadde varslet at de ville starte anleggsarbeidet 1. april - dagen før folkeavstemningen - men har ennå ikke gått igang. Foto: Lena Jørgensen, Frøya.no

Vil hindre byggingen av vindmøller på Frøya

78,7 prosent av innbyggerne sier nei til vindmøllepark på Frøya. Nå er aksjonister på plass døgnet rundt for å hindre Trønderenergi i å starte byggingen av vindkraftverket.

Ordfører Berit Flåmo (Ap) har innkalt til ekstraordinært kommunestyre torsdag 11. april etter at et rungende flertall av dem som avla stemme, sa nei til vindmøllepark i en folkeavstemning tirsdag. Da hadde Trøndeenergi allerede plassert ut en gravemaskin på stedet, der aksjonister siden mandag har stått klare til å hindre anleggsarbeidet i å komme i gang.

Fikk konsesjon i 2013

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.