– Nå må klimaarbeidet i kommunene opp på et høyere nivå, der alle deler av kommunen har mål, planer og rutiner for å kutte utslipp, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. Foto: Geir Mogen Buckethaus, Miljødirektoratet

Miljødirektoratet ber rådmennene ta klimaansvar

– Rådmannen må ta eierskap til klimaarbeidet i kommunene. Dette kan ikke lenger være avhengig av ildsjeler, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. 

For fjerde år på rad inviterer hun kommunene til å søke om tilskudd til lokale klimatiltak. Samtidig retter hun en pekefinger til rådmennene.

– Fram til nå har det ofte vært ildsjeler – i administrasjonen, blant politikerne eller innbyggerne – som har drevet det kommunale klimaarbeidet framover. Nå må klimaarbeidet i kommunene opp på et høyere nivå, der alle deler av kommunen har mål, planer og rutiner for å kutte utslipp. Derfor må topplederen ta eierskap til klimaarbeidet, sier hun til Kommunal Rapport.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.