Full krig om vannkontrakt i Bærum

Stadig nye metoder tas i bruk for å vinne vannkontrakten i Bærum kommune. Siste virkemiddel er et brev fra selskapet Goodtech AMI AS til alle kommunestyrets medlemmer.

- Jeg hadde helst sett at forhandlingene ble holdt innenfor fire vegger, sier leder i VAR-etaten i Bærum, Kjell A. Thomassen, til Kommunal Rapport.


Men han synes ikke at vannfirmaene som kriger om kontrakten i Bærum har brukt ufine virkemidler underveis. Alle tre er svært dyktige, mener han.


Millionkontrakten i Bærum vil være helt avgjørende for å få innpass på et gryende privat vannmarked i Norge. Avgjørelsen skulle vært tatt før jul, men nye spørsmål kommer stadig på bordet. Styret skal drøfte tilbudene og den videre framdriften rundt midten av februar. Den endelige avgjørelsen vil bli tatt i løpet av noen uker, opplyser Thomassen.


Tre firmaer, britiske Anglian Water International og de norske selskapene Kværner Water Systems og Goodtech AMI AS, kjemper om kontrakten.


Ikke kjemisk rensing
Goodtech AMI AS foreslo sin «nye» renseløsning midt under anbudsforhandlingene. Det er egentlig ikke ny teknologi som foreslås, men en gammel og velkjent løsning, nemlig membranrensing. Det nye er for det første at den strider med hva Bærum kommunes VAR-etat hadde bestilt. Dessuten er ikke membranrensing prøvd i så stor skala før. Ekspertene strides om vannet blir rent nok uten noen form for kjemisk rensing.
Kværner Water Systems har også styrket sin deltakelse i konkurransen ved å innlede et samarbeid med Norsk Hydro og SND. Hvis Kværner-selskapet får kontrakten i Bærum, blir det nye selskapet en realitet.

Skrevet av: Siri Baastad

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.