Det var mandag lange køer foran valglokalet ved Knapstad barne- og ungdomsskole i Hobøl, der velgerne for første gang skulle stemme over hvem som skal styre nye Indre Østfold kommune og nye Viken fylkeskommune. Foto: Joakim S. Enger

Valgdeltakelsen opp i alle fylker

Valgdeltakelsen i kommunevalget er den høyeste siden 1991. I fylkestingsvalget har deltakelsen økt i alle fylker – inkludert Viken og Troms og Finnmark.  

64,5 prosent av de stemmeberettigede brukte stemmeretten i årets kommunevalg. Det er 4,3 prosentpoeng over valget i 2015 og også litt over resultatet i 2011. Valgdeltakelsen har ikke vært høyere siden 1991, da den endte på 66 prosent.

I årets fylkestingsvalg deltok 59,7 prosent. Også dette er godt over nivået for fire år siden, men så vidt under nivået i 2011.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.