Leder av valgkomiteen Håvard Wennevold Osflaten har mye å gjøre i Hobøls eneste valglokale på Knapstad barne- og ungdomsskole. Foto: Joakim S. Enger

Spenning i ny storkommune i Indre Østfold

Høyre, Sp og Ap er nesten like store på meningsmålingene i nye Indre Østfold kommune. Lange køer ved valglokalene tyder på god oppslutning om valget i den nye storkommunen.

Mange forhåndsstemmer og lang kø ved valglokalet i Hobøl tyder på at kommunesammenslåingen har trigget deltakelsen i nye Indre Østfold kommune der fem kommuner skal bli en. Knapstad barne- og ungdomsskole er kommunens eneste valglokale. Eks-ordfører Håvard Wennevold Osflaten (Ap) er leder av valgstyret, og står ikke på liste til storkommunen. Vi møter opp midt i rushet etter arbeidstid. I Hobøl er tre valglokaler blitt til ett.

Indre Østfold kommune

Hobøl: Olav Breivik (H), 5700 innbyggere

Spydeberg: Petter Schou (H), 6130 innbyggere

Askim: Thor Hals (H), 15900 innbyggere

Edsberg: Erik Unaas (H), 11500 innbyggere

Trøgstad: Saxe Frøshaug (Sp), 5400 innbyggere

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.