Flyfoto av Kristiansand. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Jan Oddvar Skisland (Ap) er ny ordfører i Kristiansand

Arbeiderpartiets Jan Oddvar Skisland (61) er valgt til ny ordfører i Kristiansand med 36 av 71 stemmer i bystyret, melder Fædrelandsvennen.

Det er første gang siden 1946 at byen har en Ap-ordfører.

Skisland var også ordfører i Kristiansand i perioden 2003 til 2007, men den gang for Kristelig Folkeparti.

Erik Rostoft fra Tverrpolitisk Folkeliste er valgt som varaordfører.

Etter at Demokratene gjorde et svært godt valg og fikk inn ti representanter i bystyret, har det vært kaos i Kristiansand-politikken. Mandag ble det klart at fire av de ti representantene melder seg ut av Demokratene på grunn av interne stridigheter. De fire, som nå er uavhengige representanter, støtter nå den rødgrønne koalisjonen.

Tirsdag avslo Senterpartiet et tilbud fra de borgerlige om å få ordførervervet i sørlandsbyen, og dermed var det duket for Skisland.

Skisland fikk 36 av 71 stemmer i bystyret onsdag. De andre kandidatene, Jørgen Kristiansen (KrF) og Vidar Kleppe (Dem), fikk henholdsvis 29 og 6 stemmer hver, ifølge Fædrelandsvennen.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.