Anette Musdalslien (Sp) leder et uvanlig flertall av Sp, MDG og en tverrpolitisk liste av Frp, Høyre og Venstre. Stig Melbø (Frp) er varaordfører. De har avtalt å bli enige om budsjett og andre viktige styringsdokumenter. Foto: Marit Sletten
Anette Musdalslien (Sp) leder et uvanlig flertall av Sp, MDG og en tverrpolitisk liste av Frp, Høyre og Venstre. Stig Melbø (Frp) er varaordfører. De har avtalt å bli enige om budsjett og andre viktige styringsdokumenter. Foto: Marit Sletten
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Hun vil samle bygda bak tøffe beslutninger

Senterpartiet gjorde et kjempevalg i Gausdal og passerte Arbeiderpartiet som største parti. Anette Musdalslien (Sp) har overtatt ordførervervet i sin andre periode i kommunestyret. 

Om lag en tredel av de nyvalgte ordførerne er helt nye i vervet. Møt noen av dem i denne serien fram til nyttår.

Anette Musdalslien (Sp)

Ny ordfører i Gausdal

39 år, gift, to barn

Master i offentlig forvaltning

Har jobbet som seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Innlandet

Fire år i kommunestyret og formannskapet

1 Hvorfor vil du bli ordfører?

– Jeg er veldig glad i bygda mi og vil gjerne gjøre en innsats. Målet er så klart å bidra til en positiv utvikling for kommunen.

2 Hva vil du gjøre for å lykkes best mulig i vervet?

– Jobbe for gode samarbeid – mellom partiene i kommunestyret, med innbyggere og frivilligheten, med nabokommunene og med regionale myndigheter.

3 Hva gleder du deg mest til?

– Jeg har vært hobbypolitiker i fire år og kjent på at jeg gjerne skulle hatt mer tid til å drive med lokalpolitikk. Nå får jeg det. Det gleder jeg meg til.

4 Hva er du mest spent på?

– Jeg er spent på om vi greier å finne nye, gode måter å involvere innbyggerne på.

5 Hva er den største politiske utfordringen i din kommune?

– Vi er i en krevende økonomisk situasjon, og den største utfordringen er å gjenvinne et handlingsrom som gjør det mulig å levere gode tjenester til innbyggerne også i årene som kommer.

6 Hva er ditt viktigste valgløfte, og hvordan skal du oppfylle det?

– Det er å ta grep om økonomien. Det må tas mange tøffe beslutninger framover, og det kommer til å kreve at vi greier å mobilisere alle gode krefter.

7 Hvem vil du helst skal flytte til kommunen din og hvorfor?

– Vi vil gjerne at flere unge, kreative mennesker skal etablere seg i kommunen. Vi har mye å by på, men vi må bli enda flinkere til å snakke høyt om det.

8 Hva liker du å gjøre i fritiden?

– Jeg er med i amatørteater, det er en god avkobling. Ellers er jeg glad i hagearbeid og liker den grønne tida på året bedre enn den hvite.

9 Fortell noe om deg selv som ikke alle vet?

– Jeg lager skikkelig god karamellpudding.