Trine Lise Stårvik (Ap) har vært varaordfører i Stange de siste fire årene. Om hun får fortsette er høyst usikkert. Nærmiljølista, som faren er leder for, er i vippeposisjon og har fremsatt krav om dette vervet. Foto: Stange Arbeiderparti

Far kan vippe datter ut av vervet som varaordfører

Det er tøff kamp om posisjoner og makt i Stange. Skillelinjene går ikke bare mellom partier og blokker, men også mellom nære familiemedlemmer.

Tore Ketil Stårvik er leder av Nærmiljølista, som er det tredje største partiet i Stange etter valget. Det setter partiet Stårvik leder i en unik forhandlingsposisjon, da deres støtte avgjør om Ap – etter 96 år med makta – må tre til side til fordel for ordførerkandidat Aasa Gjestvang og Sp. Rollen som joker gjør at Nærmiljølista har kunnet stille mange og tydelige krav til Ap og Sp. Blant annet krav om varaordføreren. Det vervet er det datteren til Nærmiljølistas leder som har i dag.

– Krevende

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.