Siv Høgtun får mest sannsynlig en ny periode som ordfører i Askøy. Avtalen signeres denne uka, såfremt de seks involverte partiene alle er enige.Helge Skodvin

14 kommuner ennå uten navn på ny ordfører

Fire uker etter kommunevalget lever innbyggere i 14 kommuner fortsatt i uvisse om hvem som blir ny ordfører. Se ordførerkartet her.

I Kristiansand har det rådet politisk kaos etter at Demokratene gjorde et kjempebyks under kommunevalget. Når de 71 representantene i bystyret benker seg til konstituerende møte i dag, onsdag 9. oktober, blir det sannsynligvis Aps Jan Oddvar Skisland som får ordførervervet.

Mandag ble det klart at fire av de innvalgte representantene for Demokratene ville bryte med eget parti, og støtte Skisland som ordfører. Onsdag morgen meldte Fedrelandsvennen at Sp hadde avslått tilbudet fra den borgerlige siden om å få ordføreren, og at Sp heller ville støtte Skisland. Skisland har tilstrekkelig støtte hvis Ap, Sp og de uavhengige eks-Demokratene stemmer for ham.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.