Advokat Børge Benum førte saken for omsorgsarbeideren. Han mente Tønsberg kommunes saksbehandling var mangelfull, og at kommunen ikke hadde oppfylt tilretteleggingsplikten. Det er lagmannsretten enig i. Foto: Terje Lien
Advokat Børge Benum førte saken for omsorgsarbeideren. Han mente Tønsberg kommunes saksbehandling var mangelfull, og at kommunen ikke hadde oppfylt tilretteleggingsplikten. Det er lagmannsretten enig i. Foto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Må ut med 1 million for ikke å skjønne loven

Kommunen har ikke skjønt hvilket ansvar den har for å legge til rette arbeidet for en ansatt utsatt for sykdom eller slitasje, mener Agder lagmannsrett.

Tønsberg kommune sa opp omsorgsarbeideren fordi hun av helsemessige årsaker ikke kunne gå tilbake til sin opprinnelige stilling, og fordi kommunen mente den ikke hadde annet passende arbeid å tilby.

En enstemmig tingrett mente oppsigelsen var ugyldig og var ikke i tvil om at kommunen ikke hadde gjort nok for å legge til rette for at omsorgsarbeideren kunne fortsette å jobbe for Tønsberg kommune.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.