Advokat Børge Benum i Forbundsadvokatene førte saken for den deltidsansatte barnehagearbeideren, som ifølge lagmannsretten har krav på 80 prosents stilling i Oslo kommune. Arkivfoto: Terje Lien.Terje Lien

Lagmannsretten refser Oslo for behandling av deltidsansatt

Kommunens måte å oppføre seg på harmonerer dårlig med den politiske målsettingen om å få flere til å jobbe heltid, mener lagmannsretten. Nå er den deltidsansatte barnehagearbeideren tilkjent 600.000 kroner i erstatning.

I en nylig avsagt dom i Borgarting lagmannsrett virker retten å ha lite til overs for hvordan Oslo kommune har behandlet en deltidsansatt kvinnelig barnehagearbeider. Kvinnen synes ikke å ha fått det vern hun burde ha hatt i henhold til arbeidsmiljøloven gjennom den måten hun har blitt tildelt ekstraoppdrag, fremgår det av dommen.

Deltidsansatt og innleid

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.