Kommunestyrerepresentant Jasmin Agovic-Nordaas er rystet over at ny rådmann i Lenvik ikke vil suspendere eks-rådmann. Foto: Lisa Rypeng
Kommunestyrerepresentant Jasmin Agovic-Nordaas er rystet over at ny rådmann i Lenvik ikke vil suspendere eks-rådmann. Foto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Eks-rådmann blir ikke suspendert

Lenvik kommune etterforskes for korrupsjon, men rådmannen mener det ikke er grunnlag for å suspendere involverte ansatte i helsekjøpsaken. – Feigt av rådmannen, mener lokalpolitiker Jasmin Agovic-Nordaas.

Helsekjøpsaken i Lenvik

I februar la KomRev Nord fram sin 100 sider lange granskingsrapport av en kontrakt som har gitt selskapet Visit Senja AS (tidligere Slåttebakken Helse og Anders Hanssen photography) nærmere 15 millioner kroner på 3,5 år.

Kontrakten gjelder rusomsorg for én ung mann.

Revisjonen konkluderer med omfattende brudd på anbudsreglene og habilitetsreglene. 

Saken ble avdekket gjennom en rekke artikler i Kommunal Rapport i fjor. 

Leverandørdatabasen til Kommunal Rapport og fakturaer viser at kontrakten selskapet har hatt med Lenvik kommune, vokste fra 2,55 millioner kroner i 2014 til 6,4 millioner kroner i 2016.

Rådmannens stab inngikk kontrakten og sto for forlengelsene. Det til tross for at rådmannens sønn har vært involvert i virksomheten.

I kommunestyremøtet torsdag hadde politikerne valget: Ta rådmann Bjørn Fredriksens konklusjon til etterretning eller stille mistillitsforslag mot rådmannen. Politikerne vedtok å ta rådmannens konklusjon til etterretning.